Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Mocht uw vraag hier niet tussen staan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u dan graag te woord. 

Huurvast is uw makelaar, beheerder en huurder ineen. Wij zijn ruim 30 jaar actief in de vastgoedbranche waarbij we ons sinds 2016 ook bezig houden met de verhuur van woonruimtes. Wij maken het u graag zo makkelijk mogelijk en willen u volledig ontzorgen zodat u kunt genieten van een vast en hoger rendement. 

Dit kan eigenlijk altijd! Wij werken namelijk samen met zowel particuliere woningeigenaren als beleggers. Bezit u één of meerdere woningen die u graag wenst te verhuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn maandag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar iedere werkdag en zaterdag telefonisch of per E-mail bereikbaar van 08:00 tot 20:00.

Wij zijn te bereiken via  085-1300747 of u kunt mailen naar info@huurvast.nl. Heeft u een vraag? Dan kunt u deze ook stellen via het contactformulier op de website. 

In tegenstelling tot het traditioneel verhuren via een makelaar of een bemiddelingsplatform, betaalt u bij Huurvast geen makelaarskosten en beheerskosten. Wij garanderen iedere maand de huurinkomsten, ook wanneer de woning leeg staat. Hierdoor heeft u vast en zekerheid en behaalt u een hoger en vast rendement op uw investering.

Nadat uw woning aan ons is verhuurd zorgt Huurvast ervoor dat de woning instap klaar wordt gemaakt. Vervolgens bieden wij de woning aan ons ruime netwerk van zakelijke klanten. Deze klanten vergoeden ons voor onze diensten zodat u geen verdere kosten maakt.

Wij verhuren aan de zakelijke markt. Bedrijven zoeken hier vaak woonruimte voor werknemers. Doordat wij aan de werkgevers verhuren hebben wij meer zekerheid rondom de huur. Door deze zekerheid kunnen wij onze verhuurders een garantie bieden.

De huurprijs wordt gebaseerd op de eigenschappen van uw woning en uw wensen. Aspecten waar we rekening mee houden zijn o.a. oppervlakte, ligging, huidige verhuurmarkt, huurprijzen uit de omgeving, het aantal kamers, etc. Onze huurprijs wordt na de woningopname aan u bekendgemaakt. 

De borg en eerste huurbetaling wordt voor de ingangsdatum van de huurovereenkomst en de sleuteloverdracht naar uw rekening overgemaakt. Daarna ontvangt u maandelijks gegarandeerd de huur op de contractueel afgesproken datum. Dit is over het algemeen voor of op de eerste van de aankomende maand.

Wij hanteren een borg van 1 maand. 

Wij huren uw woning voor minimaal 6 maanden tot onbepaalde tijd. De gewenste huurperiode is altijd bespreekbaar en wordt opgenomen in de huurovereenkomst. 

Bij een huurcontract voor bepaalde tijd loopt het contract tot aan de einddatum van de huurperiode. Wanneer de huurovereenkomst is overgegaan naar onbepaalde tijd, hanteren wij een opzegtermijn conform de huurovereenkomst.

Wij hanteren de mogelijkheid om flexibel te kunnen opzeggen en spreken af dat u de huurovereenkomst ten allen tijde mag opzeggen met inachtneming van de afgesproken opzegtermijn. U kunt de huurovereenkomst per e-mail bij ons opzeggen. Wij zorgen dat uw woning wordt opgeleverd op de afgesproken datum en weer in de staat wordt teruggebracht zoals wij deze van u hebben gehuurd.

Wij bieden u kosteloos twee vormen van beheer aan: 

Financieel beheer

Wij bieden u vast- en zekerheid door de maandelijks de huur te garanderen. Maandelijks sturen wij u een overzicht van het door u ontvangen huurbedrag.

Technisch beheer

Wij zorgen ervoor dat de woning netjes bewoond wordt doordat wij een goede relatie hebben met onze gescreende huurders. Het klein onderhoud van de woning zullen wij professioneel door onze technische dienst laten uitvoeren en het groot onderhoud zullen wij met u overleggen.

Huurvast is uw huurder en tevens uw directe aanspreekpunt. De woning wordt bewoond door werknemers van onze zakelijke klanten. Dit zijn expats of kennismigranten. Doormiddel van strenge controles waarborgen wij dat de woning netjes wordt bewoond.

Wij zorgen dat uw woning wordt opgeleverd op de afgesproken datum en weer in dezelfde staat wordt opgeleverd zoals wij deze van u hebben gehuurd. Behoudens normale slijtage.

Onze voorkeur is hierin dat de contracten van de nutsvoorziening door ons worden overgenomen. Mocht u de woning met alle nutsvoorziening inclusief willen verhuren, dan is dat voor ons ook geen probleem.

Wij maken gebruik van de meest gebruikte huurovereenkomst, het ROZ model huurovereenkomst woonruimte met bijbehorende bepalingen.